mandag 27. januar 2014

Strikk - meditasjon og kreativ leik.

Eg hadde og har planar om å skrive meir her. Det er og andre planar som skal setjast ut i livet, som no tek litt plass i kvardagen. Dei planane skal eg komme tilbake til seinare...... Det blir altså skrive litt no og litt då ettersom tida strekk til.


Strikk er framleis ein viktig del av kvardagen. Det er god avkobling og nesten meditasjon.....
Eg får mykje inspirasjon av å vere på jobb. Det er mange fine fargar og trådkvalitetar som eg gjerne vil prøve ut. Eg har og god tilgang på gamle mønster på jobb samt at det er mykje god inspirasjon på nettet og i nye strikkebøker og -blad. Eg kosar meg og må berre endre litt her og blande litt der og vips har eg noko unikt og kjekt som ingen andre har....

Det har resultert i nokre mønster. Barnekjolar, luer, pulsvantar og puta eg hadde bilde av i forrige innlegg. Eg fekk spørsmål om strikketeknikken eg har nytta, det har eg beskrevet i mønsteret som eg har for sal.

Denne kjolen har blitt til fordi eg ville prøve ut kurvstrikkteknikken. Det er og kjekt å bruke ulik garnkvalitet i same plagget. Eit tjukt garn til kurvstrikk, for betre å få fram strukturen i mønsteret og eit tynnare garn til skjørtet for eit mjukt og godt barneplagg.

Pulsvantar er og kjekt å lage, og eit fint kursprodukt. Ein kan gjerne bli ferdig med dei på kurset. Det er kjekkare å kunne ha eit plagg etter eit kurs, enn ein prøvelapp som berre blir liggjande.... ;) Så no er det berre å skrive oppskriftene og gjere dei klare.


Gjer dagen din god!

 

6 kommentarer:

Lilla dør sa...

Spennande Solveig. Så mykje fint du har strikka. Du er goé. klem

Elisabeth sa...

Superfine pulsvanter! DET kunne jeg tenkt meg å strikke.

Unknown sa...

Good articles you can find in the net explaining everything in detail regarding the topic. I thank for taking your time sharing your thoughts and ideas to a lot of readers out there.....Best Cardsharing Server

Anonym sa...

I needed to thank you for this excellent read!! I definitely loved every bit of it.

I have got you bookmarked to check out new stuff you
post…

Here is my website - post_22324039

مروة محمد sa...

شركه تنظيف بالجبيل

娛樂城送體驗金 sa...

中古車貸
車貸
銀行汽車增貸
車貸官方網站
銀行汽車貸款10-150萬
汽車二胎貸款‎
汽車貸款查詢