mandag 22. juni 2009

Skulefri;.)

I dag er det første dag utan skule og det skal vare i 8 veker...... Veslejenta ombestemte seg gang på gang, men kom til at ho ville ein tur i barnehagen for å leike med sine vennar. Det vart sein morgon, og dei to eldste nyt skulefri med monopol ved kjøkkenbordet.
Eg nyt dagen og har fått morgonturen min i skogen, etter det ein kaffikopp og nokre omgangar på strkketyet på fristaden min. Strikket er ei jakke til søstera mi.


Eg fekk ei jakke som ho strikka til seg sjølv, men ho har ikkje brukt den så mykje og kom til at den ikkje passa ho.


Eg fekk den og som byte for den strikkar eg no ei jakke til ho.


Det skal bli ei lang jakke!, kall meg gjerne dumsnill..., men det er kjekt å strikke og det viktigaste er at ho får ei jakke ho likar;.)
Den blir strikka i dobbelt garn, Silke-tweed og Kid-silk får Garnstudio. Dette mønsteret skal vere i heile jakka samt eit felt med perlestrikk på berestykket.
Det går fort for det er eit mønster som er lett å hugse og det er dobbelt garn og pinne nr 5,5 og 6.


Eg har og starta på ei lita jakke til meg sjølv, den er i Silke-tweed og er sennepsgul. Den har eit breitt brot og enkelt mønster så det passar til fjernsyns-/bilstrikk.
Eg fekk strikka denne biten i går då vi køyrde på besøk til mamma og pappa på hytta som dei har i Svortevik.
Der fekk vi kaffi og litt å bite i, broren til mamma, kona og eine sonen kom og på besøk så det var ei triveleg stund ute i sola, men god prat og latter, nett slik eg likar det;.)

Eldste jenta har og som oftast med seg handarbeid, denne dagen lagde ho ein 4-5 armband i makerame som ho skal ha til sal på sommarbutikken til Kreativiteten.
Eg fekk eit kvitt armband med nydelege turkise perler, då er eg klar for sommaren!


Nedanfor vegen ved hytta var det nokre hestar som minstejentene fekk mate og klappe så det var ein fin dag for alle!
HA EIN GOD DAG!

2 kommentarer:

Merete sa...

Nydelig kiste! Jakkene du holder på med ser flotte ut begge, heldig er din søster!

KL sa...

Å for ei nydelig kiste. Du må helse mor di og sei eg er ofseleg imponert. Sjølv er eg bestemor men slike gåver kan eg ikkje skilte med.